Nasveti 2 MIN

Top 6 trikov za nepozabno kampiranje z avtomobilom

Občutek svobode, neodvisnosti in čistega užitka – to je gotovo občutil že vsak, ki je preizkusil kampiranje z avtomobilom. Da si zagotovimo vse te prijetne občutke, pa moramo prej urediti kar nekaj stvari. Preverite kaj bi moral vedeti vsak, ki se odpravlja na nepozabno kampiranje z avtomobilom!


1. Ključna je izbira primernega vozila

Primeren avto je gotovo ključni dejavnik, ki bo vplival na naše udobje med kampiranjem. Najbolj primerni so seveda večji avtomobili, v katerih si lahko uredite prijeten prostor za počitek. Odlična in predvsem zelo praktična izbira so: Citroënova Berlingo in Spacetourer, Peugeotova Traveller in Rifter, Renaultova Trafic in Kangoo, Oplova Combo in Zafira, Nissan X – Trail in Dacia Dokker.

2. Izberite pravo lokacijo za parkiranje

Ena izmed največjih prednosti kampiranja z avtomobilom je prav to, da se lahko ustavimo skoraj kjerkoli. Vendar pozor! Poskrbite za svojo varnost in se pozanimajte, kje je sploh dovoljeno parkirati, saj se pravila od države do države razlikujejo.

Previdni bodite tudi, če zapustite avtomobil. Vrednejših stvari nikar ne puščajte na vidnih mestih v avtomobilu, da ne privabljate pogledov nepridipravov.

3. Dobra organizacija

Vsak, ki je že kdaj kampiral ve, da je med pakiranjem potrebno misliti na ogromno stvari – od posode in hrane, pa do oblačil in postelje. Zato je zelo pomembno, da smo zelo racionalni pri izbiri stvari, ki jih potrebujemo, saj smo v avtu s prostorom kar omejeni. Stvari v avto zlagajte premišljeno, pomagajte si z zložljivimi predalčniki in zabojčki, zelo priročna pa je tudi elastična mreža – tako bodo stvari med kampiranjem vedno na svojem mestu.

4. Načrtovanje poti

Naj se sliši še tako nepotrebno, načrtovanje poti vam lahko prihrani veliko skrbi in težav. Neskončne kolone in neznosna vročina slabo vplivata na vas in vaš avtomobil. Zaradi uporabe klime se poveča poraba goriva, (pre)vroče pnevmatike izgubljajo oprijem in se hitreje izrabljajo… Vsemu temu se lahko izognete z vožnjo v zgodnjih jutranjih urah in ustreznim načrtovanjem poti.

5. Pri sebi imejte vedno zadostno količino pitne vode

Pri tem verjetno ni potrebno izgubljati besed. Najlažje bo, če imate v avtomobilu večje posode za vodo, ki jih po možnosti med potjo sproti napolnite. Brez vode namreč ne gre, poleg obvezne hidracije, jo potrebujete še za kuhanje, pranje, umivanje itd.

6. Pred potovanjem zavarujte sebe in svoje vozilo

Saj veste, kako pravijo … previdnost je mati modrosti. Kljub očarljivosti počitnic, nas lahko hitro doletijo tudi neprijetne situacije. Si predstavljate, da se v kakšnem oddaljenem kraju poškodujete, zbolite, ali pa vas doleti kakšna okužba? V tem primeru je zadnja stvar, ki si jo želite, razmišljanje o stroških nujne medicinske pomoči. Obiščite poslovalnice Regia Centra in uredite zavarovanje prej ter se tako mirni odpravite novim dogodivščinam naproti!