Zgodbe s ceste 3 MIN

Zapelji se na piknik

Romantičen piknik pod zvezdami ali družinski piknik v objemu narave – v vsakem primeru odlična ideja, kako preživeti poletni vikend. Poleg tega ne potrebujete prav nič drugega kot košaro za piknik, polno najljubših dobrot, veliko odejo in super razgled. Zakaj se ne bi tokrat odpeljali nekam dlje? Ne nazadnje je to odlična priložnost, da uživate v ležerni vožnji svojega jeklenega konjička.


  • Romantičen piknik med vinogradniškimi kmetijami

Romantični izlet med Svečinske gorice bo pogrel še tako hladno srce. Odejo za piknik nastavite na rob griča blizu kmetije Dreisiebner, kjer se odpira pogled na znamenito Srce med vinogradi. Po pikniku se lahko odpravite tudi na sprehod med slovenskimi in avstrijskimi vinogradniškimi kmetijami.

  • Očarljiv park Brdo

Sprehodite se po pravljičnem parku in uživajte ob pogledu na Grad Brdo. Odkrijte staro oranžerijo, dragoceno kiparsko zbirko in tipični slovenski čebelnjak. Skrite kotičke posestva raziščite v električnem golf vozilu in poiščite popolno mesto za okušanje brdske piknik košarice, ki jo lahko naročite v restavraciji posestva. Zagotavljamo vam popolno hedonistično doživetje.

  • Ob rečnem bregu Otoka ljubezni

Reka Mura se je skozi stoletja poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, za katerega legenda pravi, da je to kraj zaljubljencev. Ker verjamemo, da to velja z razlogom, predlagamo piknik in sprehod ob rečnem bregu med topoli in tulipanovci z razgledom na plavajoči mlin.

  • Sproščujoč piknik na pomolu nad jezerom Jasna

Odlična izbira za piknik je tudi eden od številnih pomolov nad jezerom Jasna. Tam vas bo osupnil razgled na čudovite Julijske Alpe, ob večerih pa nežne melodije glasbenih večerov. Tukaj lahko svoj um umirite s sprehodom po urejenih poteh ali z edinstvenim muharjenjem.

  • Urbani piknik sredi Ljubljane

Ste vedeli, da piknikovanje v parku Tivoli ni prepovedano? Je pa zagotovo sanjsko, saj je Tivoli največji in najlepši ljubljanski park, ki sega v samo središče mesta. Predlagamo piknik ob ribniku, ki sega še v leto 1880. To je zagotovo ena izmed bolj romantičnih in neobičajnih izbir za piknik destinacijo.

  • Med čudovitimi lepotami Julijskih Alp

Dolina Tamar sodi med najbolj obiskane in dostopne doline v Triglavskem narodnem parku, zaradi česar je to prvi stik s čudovitimi naravnimi lepotami slovenskih Alp. Velja za eno najlepših ledeniških dolin v Julijcih, kjer lahko med drugim občuduješ tudi prekrasen izvir reke Nadiže. Prav tukaj predlagamo postanek za piknik, saj se ponuja razgled na 10 metrov visok slap.

  • Fotogeničen piknik na Ojstrici nad Bledom

Ojstrica nad Bledom je eden od tistih krajev, ki ljubi fotoaparat in fotoaparat njega. Ni čudno, saj se od tu razlega čudovit pogled na Blejsko jezero, otok z gradom v ozadju, Gorenjsko ravan, Kamniške Alpe in Karavanke. S tvojo izbrano družbo se morate dvigniti le 611 metrov visoko.

  • V družbi belih lipicanskih konj

Prostrani pašniki zelene lipiške oaze so popolni za piknik. Prijetno vas bodo hladili piši kraške burje, radovedni obiski belih Lipicancev pa bodo poskrbeli za animacijski program. Po pikniku nikar ne pozabite raziskati stoletnih drevoredov, ki jih lahko občudujete tudi s hrbta teh belih plemenitih konj.

  • V srcu pastirskega naselja

Velika planina je eno redkih še delujočih visokogorskih pastirskih naselij v Evropi. Razgled na prostrane pašnike in sproščeno pohajkovanje prijaznih krav vas bosta zagotovo navdušila, da piknik prestavite kar na enega od dvorišč tamkajšnjih pastirjev.