Piškotki

Kaj so piškotki?

Družba REGIA GROUP d.d. na svojih spletnih mestih uporablja piškotke. Ti niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo in so namenjene prepoznavanju posameznih naprav, ki jih uporabniki uporabljate za dostopanje do spletnih strani. Sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti, kdo konkretno ste. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom vašega brskalnika, tako da lahko s spreminjanjem nastavitev omejite ali onemogočite shranjevanje piškotkov.

Piškotki običajno vsebujejo:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
  • življenjsko dobo piškotka,
  • vrednost (običajno naključno generirano edinstveno število).

S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in zbiramo informacije o uporabi spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference, kar omogoča prijaznejše brskanje.

Katere piškotke uporabljamo?

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

StoritevIme piškotkaTrajanjeUporaba
Spletna strancookies1 letoZa prikaz informacije o piškotkih.
Google Analytics_ga2 letiTi piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Google Analytics_gid24 urTi piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Google Analytics_gat1 minutaTi piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Facebook_fbp3 meseciZa prikaz aktualnih novic, ki so povezane s Facebook stranjo družbe.

Nastavitev piškotkov

Piškotke lahko upravljate v svojem spletnem brskalniku. Navodila za najbolj razširjene spletne brskalnike najdete prek spodnjih povezav: